Samorząd terytorialny w latach 1919-1939 - Czajka , Henryk (Archiwariusz Zamojski, 2003)
Artykuł w sposób rzeczowy prezentuje zróżnicowaną organizację terenowych władz administracyjnych w międzywojniu, na terenie gmin Zwierzyniec i Izbica.