Inwentarz po Michale Pieszce zamojskim nauczycielu i regionaliście - Szyszka , Bogdan (Archiwariusz Zamojski, 2004)
Krótki artykuł o Michale Pieszce, barwnej postaci Zamościa dopełnia spis inwentarzowy, który spisała po śmierci profesora Pieszki społeczna komisja. Spis jest tak różnorodny jak zainteresowania zmarłego.