Działalność świetlic w powiecie zamojskim w latach 1944-1956 - Kuźma, Ewa (Archiwariusz Zamojski, 2004)
Autorka zaprezentowała działalność świetlic w powiecie zamojskim w latach powojennych tj.1944-56 oraz zasady ich organizacji i rekrutacji pracowników.