Akta osobowe Bolesława Leśmiana w Archiwum Państwowym w Lublinie - Dymmel , Piotr (Archiwariusz Zamojski, 2007)
Lubelskie akta osobowe Bolesława Leśmiana w niewielkim zakresie uzupełniają dokumenty z zamojskiego archiwum, mimo wszystko wnikliwy biograf poety nie będzie mógł ich pominąć. Dotyczą one zamojskiego okresu kariery prawniczej poety, obejmują dokumenty osobowe Leśmiana od 1922 do1935 r. Nierównomiernie przedstawia się rozkład chronologiczny dokumentów. Z roku 1922 pochodzą 2 pisma, z 1923 już 6, później następuje przerwa aż do 1929 r., na który datowany jest jeden dokument. Po kolejnej kilkuletniej przerwie zachowało się 7 dokumentów z 1933 r. i tylko jedno pismo z 1934 r. Najwięcej, bo aż 14 dokumentów pochodzi z 1935 r. – ostatniego roku sprawowania przez Leśmiana funkcji notariusza.