Eustachy Mazur budowniczy i rysownik - Wyszyńska , Lucyna (Archiwariusz Zamojski, 2002)
Krótki życiorys Eustachego Mazura przybliżyła Lucyna Wyszyńska na podstawie archiwaliów znajdujących się w zasobie Archiwum Państwowego w Zamościu.