Dziennik czynności Delegatury Powiatowej Rządu Polskiego w Zamościu - Czubara , Krzysztof (Archiwariusz Zamojski, 2002)
Redaktor Krzysztof Czubara korzystając z dzienników znajdujących się w spuściźnie Hipolita Kozioła w Archiwum Państwowym w Zamościu, przedstawił wydarzenia związane z formowaniem się Delegatury Powiatowej Rządu Polskiego na Zamojszczyźnie. Przemówił najważniejszy uczestnik wydarzeń, delegat Antoni Wiącek ps. „Janusz Sandomierski”, który w swoim dzienniku opisał ten szczególny czas.