Z kroniki zamojskiego archiwum - Kozioł, Hipolit (Archiwariusz Zamojski, 2002)
Fragmenty kroniki Powiatowego Archiwum Państwowego prowadzonej przez Hipolita Kozioła, w pierwszych latach funkcjonowania archiwum z lat 1950-1955.