Wojenne wspomnienia ks. Franciszka Zawiszy - Radziejewski , Krzysztof (Archiwariusz Zamojski, 2003)
Wspomnienia ks. Franciszka Zawiszy wyciągnięte na światło dzienne obrazują okrucieństwo niemieckiego okupanta i całościowo trudną sytuację wojenną na Zamojszczyźnie.