Jak sto lat temu wybrakowano akta miejskie - Kędziora , Andrzej (Archiwariusz Zamojski, 2003)
Dokumentacja z brakowania akt miejskich niesie ze sobą wiele ciekawych informacji. Ich śladem ruszył Andrzej Kędziora, który w jednostce 201, odnalazł 116 stron spisu brakowanych akt i tych które dotrwały do czasów współczesnych.