Jeńcy sowieccy w Szpitalu Powiatowym w Zamościu w latach 1941-1942 - Czubara , Krzysztof (Archiwariusz Zamojski, 2003)
Księgi chorych prowadzone przez Szpital Powiatowy w Zamościu w latach 1941-1942, zawierają wiele informacji o pacjentach polskich i przewożonych ze stalagów. Dają także ogólny pogląd na stosunek polskiego personelu do poszkodowanych jeńców sowieckich.