Życiorys architekta Zaremby - Kędziora , Andrzej (Archiwariusz Zamojski, 2004)
Andrzej Kędziora odnalazł w zasobie archiwum, w zespole Prezydium Miejskim Rady Narodowej w Zamościu życiorys Tadeusza Zaremby, który architekt miejski spisał w 1952r. Pozostawiony życiorys odzwierciedla skrupulatność jej autora.