O sztuce życia w listach: Recenzja książki Urszuli Chęcińskiej Transcende te ipsum. O sztuce życia w listach prof. Zygmunta Mysłakowskiego i Joanny Kulmowej - Szulakiewicz, Władysława (Biografistyka Pedagogiczna, 2025)
Tekst jest artykułem recenzyjnym pracy Urszuli Chęcińskiej,pt. Transcende te ipsum. O sztuce życia w listach prof. Zygmunta Mysłakowskiego i Joanny Kulmowej. Przedstawiono w nim skrótowo analizę zawartych w publikacji listów Zygmunta Mysłakowskiego i Joanny Kulmowej.