Aldona Skudrzyk, Krystyna Urban, Małe ojczyzny. Świadomość językowo-kulturowa społeczności lokalnych, Oficyna Wydawnicza Wacław Walasek, Katowice 2010, ss. 324 - Kopacz, Elżbieta (Facta Simonidis, 2011)
Recenzja publikacji: Aldona Skudrzyk, Krystyna Urban, Małe ojczyzny. Świadomość językowo-kulturowa społeczności lokalnych, Oficyna Wydawnicza Wacław Walasek, Katowice 2010, ss. 324