Marta Aleksandra Balińska, Ludwik Rajchman. Życie w służbie ludzkości, przeł. Maria Braunstein, Michał Krasicki, Wydawnictwo Studio Emka: Warszawa 2012, ss. 372 - Jasina , Łukasz (Studia Żydowskie. Almanach, 2013)
Recenzja publikacji: Marta Aleksandra Balińska, Ludwik Rajchman. Życie w służbie ludzkości, przeł. Maria Braunstein, Michał Krasicki, Wydawnictwo Studio Emka: Warszawa 2012, ss. 372