Raport na temat zajść w Radomyślu Wielkim 7 listopada 1918 roku - Cześniak-Zielińska , Magdalena (Studia Żydowskie. Almanach, 2016)
Analizowany dokument dotyczy zamieszek, do których doszło w Radomyślu Wielkim (Galicja Zachodnia) 7 listopada 1918 r. Ofiarami byli miejscowi kupcy żydowscy, sprawcami – głównie chłopi z okolic. Raport jest częścią kolekcji Israela Cohena przechowywanej w YIVO Institute for Jewish Research w Nowym Jorku.