Bergier, J. 2003. “Turystyka transgraniczna w Polsce i jej uwarunkowania.” In Turystyka czynnikiem integracji międzynarodowej, edited by J. Biliński and D. Sawaryn. Rzeszów: Wydaw. WSIiZ.
Bergier, J. 2004. “Rozwój turystyki we wschodnich regionach kraju w 2001 roku.” In Nowe tendencje w turystyce i rekreacji, edited by J. Biliński and M. Przydział. Rzeszów: Wydaw. WSIiZ.
Bergier, J. 2007. “Rozwój turystyki przyjazdowej do województwa lubelskiego w latach 2001–2006 przesłanką strategii rozwoju.” In Kierunki rozwoju turystyki w województwie lubelskim, edited by J. Bergier and M. Stelmach. Biała Podlaska: Wydawnictwo Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Papieża Jana Pawła II.
Bergier, J., and A. Soroka. 2010. “Tendencje w turystyce zagranicznej do woj. Lubelskiego w latach 2001–2008.” Barometr Regionalny. Analizy i prognozy no. 2 (20):35–40.
Borne-Januła, H., M. Byszewska-Dawidek, I. Kulesza, H. Legienis, J. Łaciak, and B. Radkowska. 2002. Turystyka polska w 2001 roku. Układ regionalny. Warszawa: Instytut Turystyki.
Byszewska-Dawidek, M., H. Legienis, I. Kulesza, and B. Radkowska. 2007. Turystyka polska w 2006 roku. Układ regionalny. Warszawa: Instytut Turystyki.
Byszewska-Dawidek, M., H. Legienis, and B. Radkowska. 2009. Turystyka polska w 2008 roku. Układ regionalny. Warszawa: Instytut Turystyki.
Byszewska-Dawidek, M., and B. Radkowska. 2011. Turystyka polska w 2010 roku. Układ regionalny. Warszawa: Instytut Turystyki.
Czarniecka-Skubina, E., and J. Kalata. 2009. “Kuchnia regionalna jako produkt turystyczny na przykładzie Podlasia.” In Konkurencyjność produktów turystycznych, edited by M. Jalinik. Białystok: Politechnika Białostocka.
Ćwiklińska, J. 2008. “Miejsce instrumentów public relations w strategiach miast i regionów.” In Turystyka jako czynnik wzrostu konkurencyjności regionów w dobie globalizacji, edited by G. Gołembski and W. Alejziak. Poznań-Szczecin: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, Forum Turystyki Regionów.
Pielak, M. 2011. “Lublin tylko przed Białymstokiem. Co hamuje nasz wzrost.” Gazeta Wyborcza, 10 January.
Raschke, S. 2010. “Es grünt so grün.” Touristik Aktuell no. 15.
Rochmińska, A., and A. Stasiak. 2011. “Strategie rozwoju turystyki w Polsce. Raport.” Wiadomości Turystyczne, 16–28 lutego.
Spohr, S. 2008. “Mit gutem Gewissen.” Travel One no. 22:14–16.
Wöhler, K. 2001. “Tourismus und Nachhaltigkeit.” Aus Politik und Zeitgeschichte no. 47:40–46.
Woźniczko, M., and D. Orłowski. 2007. “Oferta żywieniowa w agroturystyce ze szczególnym uwzględnieniem potraw regionalnych na przykładzie Podlasia.” In Przyroda a turystyka we wschodniej Polsce, edited by M. Żabka and R. Kowalski. Siedlce: Wydawnictwo Akademii Podlaskiej.